Today current affairs 3 April 2020 || important MCQs in hindi and english

Today current affairs 03-04-2020 || important MCQs in hindi and english

Current affairs in hindi

1. किसने ‘क्रिटिक्स च्वाइस फिल्म अवार्ड’ में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता का पुरस्कार जीता है?
उत्तर- रणवीर सिंह

2. कोरोना वायरस के कारण किस देश के हास्य अभिनेता ‘केन शिमुरा’ का निधन हुआ है?
उत्तर- जापान

3. अंतर्राष्ट्रीय टेबल टेनिस महासंघ (ITTF) का मुख्यालय कहाँ पर स्थित है?
उत्तर- लाजेन, स्विट्जरलैंड
(ITTF ने सभी नियोजित इवेंट्स को 30 जून तक के लिए स्थगित कर दिया है)

4. किस देश की प्रिंसेस “मारिया टेरेसा” का निधन कोविड- 19 के कारण हो गया है?
उत्तर- स्पेन

5. भारतीय रिजर्व बैंक का 85 वाँ स्थापना दिवस कब मनाया गया?
उत्तर- 1 अप्रैल
( 1 अप्रैल 1935 को स्थापित हुआ था)

6. हाल ही में केंद्रीय मंत्रीमंडल ने भारत और किस देश के साथ प्रत्यर्पण संधि पर हस्ताक्षर को मंजूरी दी है?
उत्तर- बेल्जियम

7. हाल ही में कौन सा देश नाटो सैनी संगठन का 30 वाँ सदस्य बना है?
उत्तर- नार्थ मेसोडेनिया

8. इंडिया रेटिंग्स ने 2020-21 के लिए भारतीय अर्थव्यवस्था के विकास के अनुमान को कितने प्रतिशत तक घटा दिया है?
उत्तर- 3.6 प्रतिशत

Join our telegram group for letest updtes

Current affairs in English

1. Who has won the best actor’s award in ‘Critics Choice Film Award’?

Answer- Ranvir Singh

2. Which country’s comedian ‘Ken Shimura’ has died due to Corona virus?

Answer – Japan

3. Where is the headquarters of the International Table Tennis Federation (ITTF) located on?

Answer-Lazane, Switzerland (ITTF has postponed all the employed events until June 30)

4. Which country’s “Miaia Teresa” has been demonstrated by the Cavid-19?

Answer – Spain

5. When was the 2005 set of the Reserve Bank of India’s 2005 settlement day?

Answer was held on April 1 (April 1, 1935)

6. Recently, the central minister has approved the signature of India and India with the country?

Answer – Belgium

7. Recent country Which country has 30th member of NATO Saini Organization?

Answer – North Mesondania

8. India ratings 20 However, 20 percent-21 has percently reduced the estimation of the development of Indian economy?

Answer – 3.6 percent

Join our telegram group for letest updtes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.