Home Current Affairs Most important current affairs 2020 | english and hindi

Most important current affairs 2020 | english and hindi

by Umeeka

Most important current affairs gk , gs

1. हर वर्ष किस दिन से श्रीलंका में राष्ट्रीय दिवस मनाया जाता है ?

उत्तर- 4 फरवरी

2. किसने अंतरिक्ष में ज्यादा दिन रहने का रिकॉर्ड बना लिया है ?

उत्तर- क्रिस्टीना कोच

3. कौन सा राज्य प्रधानमंत्री मातृ वंदना योजना को लागू करने में सबसे आगे है ?

उत्तर – मध्य प्रदेश

4. ऑस्ट्रेलियाई ओपन 2020 का खिताब किसने जीता ?

उत्तर – नोवाक जोकोविच

5. हाल ही में किस देश ने टिड्डियों के वजह से देश में राष्ट्रीय आपात की घोषणा किया ?

उत्तर – पाकिस्तान

6. हाल ही में किसने महिला ऑस्ट्रेलियाई ओपन 2020 का खिताब जीता है ?

उत्तर – सोफिया केनिन

7. हाल ही में किस देश ने कोरोना वायरस से निपटने के लिए टास्क फोर्स का गठन किया ?

उत्तर – भारत

8. हाल ही में किस देश को राष्ट्रमंडल में अधिकारिक रूप से फिर से शामिल कर लिया गया है ?

उत्तर – मालदीव

9. ” क्विन ऑफ सस्पेंस” के लेखक कौन है ?

उत्तर – मेरी हिग्निस क्लार्क

10. अजय बिसारिया को किस देश में भारतीय उच्चायुक्त नियुक्त किया गया है ?

उत्तर- कनाडा

Read in English most important current affairs 2020

1. From which day is the National Day celebrated in Lanka every year ?

Answer- 4 February

2. Who has made a record of living longer in space ?

Answer- Christina koch

3. Which state Prime Minister is at the forefront of implementing the Matri Vandana Scheme ?

Answer- Madhya Pradesh

4. Who won the Australian Open 2020 title ?

Answer – Novac Djocovic

5. Recently which country declared a national emergency in the country because of the tiddiyo ?

Answer – Pakistan

6. Recently who has won the Women’s Australian Open 2020 title ?

Answer – sofia kenin

7. Recently which country formed a task force to deal with the corona virus ?

Answer- India

8. Recently which country has been officially rejoined in the Commonwealth ?

Answer – Maldives

9. Who is the author of ” quin of Suspense” ?

Answer – mary higgins clark

10. Ajay Bisaria has been appointed the Indian High Commissioner in which country ?

Answer – Canada

बजट 2020 रिलेटेड महत्वपूर्ण प्रश्न देखने के लिए यहां click करें join telegram group for daily current affairs

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.